Tips for ett lykkelig samliv.

-Utklipt fra en heimkunnskapsbok fra 50-tallet

Få arbeidet unnagjort

Planlegg oppgavene dine nøye, og hold øye med klokken. Bli ferdig en time før han ventes hjem. Mannen føler ikke at varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut "Er du hjemme allerede?".

Ha middagen klar

Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da viser du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige velkomsten.

Forbered deg selv

Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for å se ham, i stedet for at du er for sliten til å bry deg. Glem alle bekymringer du måtte ha, og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han åndelig oppløfting. Når du står opp, ta hånd om utseendet ditt. Fiks på sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen.

Rydd vekk rotet

Ta en siste tur gjennom huset før han kommer hjem, samle opp skolebøker, leker, papir osv. i en bøtte eller søppelkurv og legg dem i soverommet for senere sortering. Så går du over bordene med en støvklut. Mannen i ditt liv må føle at han har kommet til et sted med ro og orden, og det vil få deg til også føle deg mer avslappet. Å ha orden i huset er nok en måte å vise ham at du vrkelig bryr deg om hans hjemkomst.

Forbered barna

Bruk noen minutter på å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små), kam håret deres og skift klærne dersom de er skitne. Barna er hans små skatter, og de bør se slik ut.

Minimer all lyd

Legg spesielt merke til dersom mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han kommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom denne står på). Oppfordre barna til å være stille når han kommer. La dem bråke litt på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.

Vær glad for å se ham

Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha ham hjemme. Dette kan tilføre ytterligere verdi til dagen hans. Han trenger all den romantikken han kan få fra deg.

Ikke!!

Ikke motta ham med plager eller klager. Løs problemene før han kommer hjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent hjem til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen. Ikke la barna oversvømme han med problemer eller krav. Bare la dem hilse kort på faren deres.

Vær hyggelig mod ham

Gi ham godstolen eller foreslå at han hviler seg litt på soverommet. Ha en kjølig eller varm drikk klar for ham. Tilby deg gjerne å massere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til ham med en myk og avslappende stemme. La ham slappe av.

Hør på ham

Du har kanskje et dusin ting å fortelle ham, men hans hjemkomst er ikke det korrekte tidspunkt. La ham snakke først, så hører han bedre på hva du har å fortelle ham senere.

La kvelden være hans

Klag aldri dersom han ikke tar deg med ut på restaurant eller i teateret. Prøv å forstå hans stressende og trykkende verden og hans behov for å være hjemme og kunne slappe av. Er han sur og irirtabel, ikke slå tilbake igjen, forstå hans stressende vesen.

Målet

Prøv å gjøre deres hjem til et sted med ro og orden der mannen din kan forfriske seg selv i kropp og ånd. Gjør du dette vil han heller være sammen med deg enn noe annet i verden og han vil bruke all sin fritid på deg og barna. Forsøk å leve etter disse reglene for hjemkomst og se hva som skjer. Dette er den rette måten å få en mann hjem til deg på, ikke ved å klage og være til irritasjon.

14 kommentarer

Casandra.

10.03.2011 kl.15:15

Hehehehe..

emkey

10.03.2011 kl.16:05

Hehehe... må ta mej sjøl i nakken herette forstår ej ;p slutte å gå me ståopphåre og usminka me joggebukse til longt ut på kvelden... hmm.. næææ... Får holde at ej he middagen klar når han kjeme inn døra å at ej e gla for å sjå na ;p =)

Isabel - fotograf og mamma

10.03.2011 kl.16:36

Hehe, den der har guttene i klassen hengt på døra til klasserommet våres.

Jeanette

10.03.2011 kl.20:59

Casandra: Hva med oss damene? Sier jeg bare:-P Hehe!

Jeanette

10.03.2011 kl.20:59

emkey: Ja, sjerpings damer!!!

Jeanette

10.03.2011 kl.21:00

Isabel: Hihi! Tviler IKKE:-P ALT til mannens fordel liksom,hihi!

Casandra.

10.03.2011 kl.21:01

Haha. Ja, det var det jeg også tenkte liksom :p

Jeanette

10.03.2011 kl.21:06

Casandra: Godt at det er nå vi lever:-P

Casandra.

10.03.2011 kl.21:12

Tror det! Ellers hadde jeg laget revolusjon altså! :p HAHA..

Jeanette

10.03.2011 kl.21:14

Casandra: Hehehehe!DA ER VI TO:-D

emil & oss <3

10.03.2011 kl.21:28

oioioi.. kan med hånden på hjertet si at dette skjer ikke hjemme hos oss ;)

Jeg er glad vi er i 2011!! <3

Jeanette

10.03.2011 kl.22:12

emil & oss: Hehehehehe! ENIG:-D

Isabel - fotograf og mamma

11.03.2011 kl.20:03

Ja, ikke sant ;b Mannfolk altså... haha!

Jeanette

12.03.2011 kl.00:29

Isabel: Hihi..!

Skriv en ny kommentar

Jeanette

Jeanette

28, Herøy i Møre og Romsdal

Har busatt meg i Østfold, med sambueren min. Mamma til mirakel gutten Kim Frode som ble født den 22 Juli 2009. Perfekt og velskapt<3 Tre uker senere holdt vi på å miste han av GBS infeksjon. Har skrevet om den tøffe tiden under "SYKEHUS HISTORIEN". Prinsesse Hermine ble født den 30 Juli 2011<3 Blir VELDIG glad om du legger igjen ett lite spor:-)!

Kategorier

Arkiv

hits