Blir man mindre lykkelig av å få barn???

Las nettopp Dagbaldet, der har de forska på at vi blir mindre lykkelige av å få barn. "Alle" mødre nekter, men forskere slår fast, at det gjør oss mindre lykkelig...Er dere enige???

Det er ikke jeg!! Hehe! Hjelpe meg! Så anbefaler dere å lese Dagbladet på nett i dag:-)

Jeg plukket ut noe lite som stod i avisa:

Hva savner du mest fra livet uten barn?

«Å røyke... Flat mage..»
Silje (37), trebarnsmor

«Å ikke bli forkjøla annenhver uke.»
Mamma (27) til to-åring

«At det tok meg syv (yup, syv!) minutter fra jeg sto opp av sengen til jeg sto på bussholdeplassen. Og å kunne være innendørs med god samvittighet når det regner.»
Maya (36) datter på 3 år

«Lage middag, uten å samtidig hjelpe med lekser, tørke noen som har vært på do, rydde spisebordet, finne leker, trøste en som har slått seg og megle i konflikter.»
Trebarnsmor

«At det ikke går an å ta taxi når man føler for det.»
Hjemmeværende mamma (35) til to

«Å være i fred når jeg er syk.»
Tobarnsmor (29)

«Å slippe å lage ordentlig mat hele tiden»
Tobarnsmor

«Å kunne gå på do i fred, og kunne dusje uten tre som ser på.»
Trebarnsmor

«Sitte oppe halve natten fordi ingen trenger meg om morgenen.»
Hanne (32) mor og bonusmor til totalt fire

«Å få spise ett måltid uten å bli avbrutt.»
Firebarnsmor

«Å kunne spille musikk høyt. Å kunne stoppe innom en butikk på vei hjem fra jobb.»
Ingvild (23) mor til ettåring

«Tid HELT for meg selv»
Trebarnsmor (33)

Svarene er hentet inn fra foreldreforumene Tett Inntil, Mammaforum og Din Baby med tillatelse fra de siterte.

 

12 kommentarer

Jeg er lykkeligere. Men kanskje jeg bare har en enklere hverdag enn disse mødrene over her, hehe :P

Ann Ka

11.04.2011 kl.11:57

Ej trur at d e en del av d å være lykkelig:) at det kanskje et barn kan bli med på å forsterke lykken? men ej trur so absolutt ikkje på at man blir mindre lykkelig av å få barn!!!
Ej skulle ha gjort allt for å ha hatt et lite menneske som ej kunne sitte oppe om natta for å ej skulle gledelig ha ofra en flat mage hahahah:P
Ha en super dag!
klem fra ei som sitte å lese til eksamen på 1 året Førskolelærer:)

Heidi

11.04.2011 kl.12:28

Når en velge å bli gravid og mamma, så velge en også dissa "negative" sidene også. For meg ekje det negativt, eg veit berre at alt eg gjer påvirka ungane mine positivt. Lage skikkelig middag, hjelpe med lekser (når den tid kjeme), ha godt selskap heile tida osv gjer en automatisk uten betenking fordi en vil det beste for ungane sine.

Livet mitt e rikare og meir meiningsfullt no. Villa ikkje bytta ut familia me singellivet. Nei nei... aldri! Men skal innrømme at det e hærlig å ha dei vekke på overnatting når vi ska på fest. Å sleppe å stå opp tidli då.. Men då e det alltid so kjekt å hente dei, sida eg har savna dei sånn :)

Jeanette

11.04.2011 kl.18:45

Heidi: Ja, ej lure virkelig på ken ditte he blitt forska på..STORE EGOISTA?

Jeanette

11.04.2011 kl.18:46

Ann Ka: Ej skal helder ha ei veke me våken nete, i stadi før ingen onge..! Å de sei vell litt:-) Ei epoke VA, å ei anna vart<3

Jeanette

11.04.2011 kl.18:48

Anne, mamma og gravid: Ja, en epoke VAR og en annen BLE:-) <3 Å begge epoker e fine på to forsjellige måter:-)

wendysinfamilie

11.04.2011 kl.23:40

Gjør vist det og jeg som har en på 18 og en på snart 2 er rett og slett, unskyld utrykket fucked thi hi .. Er ikke sant da i mitt tilfelle jeg oser av lykkerus av barna mine.. begge to

Pauliiiine

12.04.2011 kl.13:37

jeg er snart 30 og har valgt å IKKE få barn:) Dette fordi at det føles rett å slett helt totalt FEIL for meg. Jeg respekterer folk som har barn, og vil ha barn. Og håper alle med barn kan fårstå oss barnløse og respektere på samme måten. Skulle ønske det ikke var så "tabu" å ikke ville ha barn, og det er jo helt opp til oss selve om vi vil ha eller ikke. Men samfunnet idag "forventer" det visst. Men uansett, jeg gjør ihvertfall ikke noe som føles SÅ feil for akkurat meg. Noen synspunkter her?

Hilsen barnløs og lykkelig med det.

Jeanette

12.04.2011 kl.14:58

Pauliiiine: Ja, jeg respekterer fult og helt de som velger å ikke få barn:-)! Folk er ulike, å sånn er det bare:-) Jeg syns du er tøff jeg! Som tørr å ikke være som "alle" andre:-) De jeg reagerer på i denne avis artikkelen er de som har valgt å få barn, men egentlig kunne ønske de kunne leve sånn som deg resten av livet, noe som ikke går, i allefall er vanskelig etter man har fått barn:-) Man må velge bort MYE når man velger å få barn, så jeg kan godt forstå de som velger å ikke få barn. Som sakt, folk er ulike, takk å låv. tenk hvor kjedelig det hadde vært om alle var like..Det er ulikhetene som gjør at verden vi bur i blir fargerik:-)!

Jeanette

12.04.2011 kl.15:10

wendysinfamilie: Ja, en epoke har vært(uten barn) og en annen og bedre ble!(med barn) :-D <3

linnis

12.04.2011 kl.20:54

Jeg er mer lykkelig nå!

Selvfølgelig ting jeg savner, men det vil det alltid være uansett hvilken situasjon man er i!

"det er alltid grønnere på andre siden"!

Men jeg er selvfølgelig glad jeg "levde" et ungdomsliv og fikk gjort en del før Emil kom. Men absolutt mye lykkeligere nå <3

Jeanette

14.04.2011 kl.13:20

linnis: ja, det er to epoker som ikke kan sammenlignes:-)! To fine epoker på hver sin måte! Men jeg føler at etter å ha levd det "gode liv" uten barn begynte jeg å ville ha noe mer, så når jeg fikks tiftet min egen familie, følte jeg at live mitt ble fullkomment på en måte? Jeg har det helt super nå, å stortrivest som Mamma<3

Skriv en ny kommentar

Jeanette

Jeanette

28, Herøy i Møre og Romsdal

Har busatt meg i Østfold, med sambueren min. Mamma til mirakel gutten Kim Frode som ble født den 22 Juli 2009. Perfekt og velskapt<3 Tre uker senere holdt vi på å miste han av GBS infeksjon. Har skrevet om den tøffe tiden under "SYKEHUS HISTORIEN". Prinsesse Hermine ble født den 30 Juli 2011<3 Blir VELDIG glad om du legger igjen ett lite spor:-)!

Kategorier

Arkiv

hits